2012. július 9., hétfő

magos kenyér


Hozzávalók:

2,5 dl víz
1 dl joghurt
20 dkg öregtészta vagy kovász
2 ek. oliva olaj
2 tk. só
1 tk balzsamecet
20 dkg tk. rozsliszt (vagy tönkölyliszt)
30 dkg BL 55 liszt búzacsirával
1 tk. barnacukor
1,2 dkg élesztő
1-1 ek. tök-,napraforgó-,szezámmag
1-1 ek. pehelymix és hajdinapehely

Az élesztőt lanygos cukros vízben felfutatjuk, a lisztetegy tálba tesszük a közepébe mélyedést alakítunk ki, beletesszük a joghurtot, az öregtésztát, az olajat, a balzsamecetet, magokat és a pelyheket, beleöntjük a felfuttatot élesztőt ls az egészet összegyúrjuk, majd hozzátesszük a sót is és tovább gyúrjuk. Ha már elválok a tál oldalától cipót formázunk belőle, meglisztezzük és kellni hagyjuk. A sütőt 220fokra melegítjük az aljába vizet teszünk, hogy gőzölögjön. A tésztából cipót vagy kenyeret formázunk, a tetejét bevagdossuk és a sütőbe tesszük. Ha megsült a tetejét pici vízzel megkenjük és konyharuhával letakarjuk. Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése