2013. március 5., kedd

Tejszínes rakott krumpli / potato casserole with cream


1 nagy csomag szeletelt bacon vagy császárszalonna / 1 large package of sliced ​​bacon
10 db tojás / 10 eggs
10-15 krumpli / 10-15 potatoes
25dkg sajt / 250g cheese
5 dl tejszín 20 %-os / 2 cup 20% cooking cream (fat)
só, bors / salt, pepper

A krumplit megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk./ Boil the potatoes, peeled and slice.
A tojást is. / Boil the eggs, peeled and slice.
A szalonnát felkockázzuk. /Dice the bacon.
Tegyünk a jénaiba 1 sor krumplit, szórjuk meg sóval borssal, rá tojás és szalonna, majd előlről amíg meg nem tellik az edényünk. / layered: potatoes + salt, pepper, eggs, bacon, and again
Keverjük el a tejszínt sóval, borssal és öntsük rá. / Mix the cream with salt and pepper and pour.
Ezt csinálhatjuk úgy is, hogy a felét félúton öntjük rá, a másik felét meg a végén. /
This can be done so that it will pour out on the midway, and the other half at the end.
Megszórjuk reszelt sajttal. / Sprinkle with grated cheese.
180 C fokon aranybarnára sütjük. /  Bake at 180 ° C until golden brown.

Ez a fajta rakott krumpli jó leves lesz szóval annak aki szárazabban szereti kevesebb tejszínnel ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése