2014. március 26., szerda

Tavaszi finom főzelék, magos bundában sült mozzarella golyókkal:


1 csomag tavaszi vegyes zöldség (bébi répa, borsó, karfiol, petrezselyem. Zöldbab, csemege kukorica) 1 liter tej, 1 kanál liszt, só vagy delikát, cukor.
Pici olajon(én olíván szoktam) megpirítjuk a zöldségeket, sózzuk felengedjük pici vízzel épphogy csak ellepje. Amikor megpuhulnak, egy pici tejet elkeverünk a liszttel, majd fokozatosan hozzáadjuk a többit is amikor elkeveredett a zöldségre öntjük. Cukrozzuk (nagy csipet) és kóstoljuk, ha szükséges adunk még hozzá sót és cukrot. Megvárjuk amíg felfő és magokkal elkevert panírban kirántott mozzarella golyókkal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése