2016. március 26., szombat

Mandulás nyuszik

1 3/4 csésze liszt (219g)
1/4 tk só
1 csomag sütőpor
1/2 csésze vaj (57g)
1 csésze porcukor (125g)
1 tojás
1 kupak mandula aroma
tej a kenéshez
mandula forgács a bundához

A lisztet elmorzsoltam a vajjal, hozzáadtam a többi hozzávalót, simára gyúrtam a kezemmel, kinyújtottam kb 0,5 cm vastagra és kiszaggattam a nyuszikat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megkentem tejjel és nyaktól lefelé megszórtam mandulával. 180fokon szép aranybarnára sütöttem,
Miután meghűlt csak azután szedtem le a papírról. A gyerekeim szerint isteni finom :)

Jó sütkérezést!

XOXO Ancika

Original english recipe:
  • Bars

  • 34cups all-purpose flour
  • 14teaspoon salt
  • 2teaspoons baking powder
  • 12cup margarine or 12 cupbutter
  • 1cup sugar
  • 1large egg
  • 12teaspoon almond extract
  • milk
  • 12cup sliced almonds
  • DIRECTIONS

    1. Preheat oven to 325°.
    2. Stir together flour, baking powder and salt.
    3. In a large bowl beat margarine or butter till softened.
    4. Add sugar and beat till fluffy.
    5. Add egg and the 1/2 teaspoon of almond extract and beat well.
    6. Add the flour mixture and beat till well mixed.
    7. Divide the dough into fourths, form each portion into a 12 inch roll.
    8. Place 2 of the rolls 4 to 5-inches apart on an ungreased cookie sheet.
    9. Flatten each roll till it is about 3 inches wide.
    10. Repeat with the remaining rolls.
    11. Brush each flattened roll with milk and sprinkle about 2 tablespoons of almonds each.
    12. Bake in a 325° oven for 12-14 minutes or till edges are lightly brown.
    13. While still warm, cut crosswise on the diagonal into 1 inch strips.
    14. Cool completely on a wire rack.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése