2016. június 21., kedd

gyros tzatzikivel avagy egy falat görög menyország ;)

Régóta vacilálok rajta, mindig azt hittem, hogy marha bonyolult meg minden erre kiderül, hogy ilyen gyorsan még nem lettem kész szósszal :)
tzatziki szósz:
3 görög joghurt, 3 ubi lereszelve, némi kapor, só, bors és fokhagymapor persze kóstogatva majd egy löket (1,5 ek ) citromlé, némi kavarás és meg is vagy. hagyd állni pár órát és mehet a salátára halmozott pirított csirkemellre. Adj hozzá pitát.
tzatziki sauce
½ English cucumber, peeled and diced
2 cups cold plain Greek yogurt
4 teaspoons minced garlic
⅓ cup chopped dill, fresh or frozen (may sub 2 tablespoons dried dill)
1½ Tbsp freshly squeezed lemon juice (juice of ½ medium lemon)
½ tsp salt, or to taste
⅛ tsp black pepper
Puree all sauce ingredients in a blender or food processor (see note below recipe first!). Cover and chill until ready to serve. (If you have time, make this a few hours in advance or the night before so that the flavors can marinate)
Season chicken breasts with mediterranean seasoning. Cook in a large skillet or pan over medium heat 5-6 minutes on each side until cooked through. Cut into strips.
Lay pitas on a clean surface. Add lettuce (if desired, chicken, red pepper strips, and onions. Top with tzatziki sauce and feta (if desired). Fold pita over like a sandwich, or roll it into a "tunnel shape".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése