2016. július 1., péntek

Ajánló: Székelykő étterem Harsány

Végre lett wifim és ennek örömére kedveskedek is nektek egy új poszttal. Hazafelé jövet a régi 3-as úton azon tanakodtunk, hogy hol is kellene megállnunk. Amikor is szokásosan Bükkábrány után  Harsány felé a hegyen átvágva, a hűvösebb levegőt élvezve indultunk el Miskolc felé és megláttuk, hogy: "Erdély ízei"...

Tanakodtunk kicsit, majd arra jutottunk ezt meg kell kóstolnunk!

https://www.facebook.com/Sz%C3%A9kelyk%C5%91-%C3%89tterem-269742736468274/?ref=ts&fref=ts

Az étterem már kívülről is hangulatos, de a kerthelyiség... és a benti rész... egy elvarázsolt világban érezheted magad, kedves a kiszolgálás,  kellemes zene szól, amire a gyermekeim táncra perdültek, amíg vártuk az ebédünket, hisz akkor készült a másodikunk frissen :)


Ebbe a melegben mi mást is ehettünk volna, mint gyümölcslevest :P



Kellemes fahéjas ízű vegyes gyümölcs levest kaptunk, ami pont annyira volt édes, hogy én akit a hideg ráz az édességtől azt mondtam, hogy na kérem így kell ezt csinálni.



A gyerekeim nagy halasok, így ők pisztrángoztak, ami akkora adag volt, hogy ők hárman nem tudták megenni és a városi legendák arról szólnak, hogy ráadásul finom is (én nem eszek halat :( )




Apjuk Pocakos omlós sertés tarját evett gomba raguval, sajttakaró alá rejtve, pityóka pürével, sült hagymával.


Nagyon nagyon finom lett, és nem tudom, hogy a nyaralás alatt a mi hasunk ment e össze, vagy tényleg óriásiak az adagok, de nem sikerült megennie az egészet :)



Én pedig nagy csirkés vagyok, így mi más is lehetett volna a választásom, mint a :
Csirkének porhanyós melle, füstölt gomolyával töltve, csonthéjasok bundájában sütve, pityóka pürével és erdei áfonya szósszal. 


A sajt füstössége, az áfonyával és a püré isteni elegyet alkotott, be kell valljam én voltam az egyetlen aki hősiesen küzdött és majdnem az egészet megette :D 

Ittunk még 2 Colát és 3 őszilét és így az egészért fizettünk: 9630ft-ot ami nem rossz ár érték arányban, ha azt nézed, hogy a burger királynál 6000 forintot fizettünk 5 menüért és a kedves nem lakott jól... persze az is jó kis mozizás utáni program félreértés ne essék :P

Majd jóllakottan tele pocakkal hagytuk el Harsányt....



Ha erre jársz mindenképp ajánlom, hogy térj le feléjük és próbáld ki te is! Puszil:

Ancika

Pár kép az étteremről a teljesség igénye nélkül:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése